Friday, February 4, 2011

menghitung hari

salam. hi.....

hari ini sudah hampir ke penghujungnya.. maka selamat malam wahai jumaat. esok hari baru, hari sabtu.. saya masih menghitung hari..hahaha 2 hari lagi..hehehehhe.. :P

Wednesday, February 2, 2011

segamat vs machang


salam.hi..
entry ni special for all 11 of you...

Aunty nie nama dia sedap sangat.. nur shafinaz azurin.. menetap di kuala lumpur.. saya panggil dia finaz..kami dah berkawan lama lah juga.sejak zaman tadika lagi.haha itu tipu.. kami satu campus masa diploma dulu. kami bekas pelajar diploma analisa pelaburan.. macam-macam kami dah buat sama-sama.. ini lah kawan saya, teman kelas saya, teman makan saya, teman gurau saya, teman ponteng kelas merangkap vokalis saya kalau kami kareoke.hahahaha banyak benda dah kami jalan sama-sama. suka duka gelak tawa gurau senda.. sekarang kami sambung degree pun sama-sama dekat melaka major in finance.. awalnya kami hanya berdua kini ha ambil kau ramai dah kawan kami.. perkenalan yang singkat membuatkan kami berdua serasi bersama mereka... check this out siapa mereka..


Hah ni lah dia muhd rizuan.saya dengan finaz panggil dia wan crocs. kenapa wan crocs itu biarlah rahsia.. dengan wan ni antara benda pertama yang kami sembangkan masa dalam kelas sis alice @puan qmt, pasal calculator.. masing-masing macam batak sebab ada calculator mahal.saya pakai calculator hidup mati lah.mana boleh tinggal calculator berjasa tu.. selain dari calculator, beria saya dengan finaz buat laju-laju past sem tu sebab faham.. sekali salah letak probability.. itulah antara incident yang buat kami start berkawan..dan sebab dah berkawan-kawan maka aktiviti pertama bersama kawan baru ialah skip kelas dan ayuh kareoke.. hahaha kawan-kawan lain maaf tak ajak, kamu orang baik sangat nak ke kelas.hahaha

Yang ni nama dia abdul rahman. saya panggil dia man.. dia coolest person.. hahaha kenal ke tak kenal ke dia memang macam tu. muka dia paling slumber.. saya suka tengok bila dia berdrama dengan finaz. sangat kelakar.hahaha dia nie da macam assistant wan crocs. mana saja ada wan kat situ ade man. hehe.. dia manusia paling hebat bila tengok movie dia mendahului kami bila pada minit ke 20 dia telah selamat tidur. hahahaha


yang bertiga ni panjang sikit ceritanya. tepi kiri sekali nama dia kalau tak salah, muhammad nur firdaus..kami panggil dia pot.. (pot sorry kalau salah eja nama ang).. dia nie lah yang keluarkan statement arang mahal. dia ni sekali pandang bak kata finaz macam mangsa buli.. kesian kamu pot..hahaha tapi dia baik je sebenarnya.. dia ni satu group assignment dengan saya. haha mula-mula saya tengok dia saya terus teringat micheal jackson..hahaha style abis lah kamu pot.. sampai saya teringat kat MJ kot..hahaha.. yang tengah ni pula nama dia abdul hafis.. saya panggil dia apis. dia ni pun satu group assignment dengan saya.hah incident TERskip kelas tu sekali dengan dia lah.. hahaha dia ni muka ala-ala korean sikit. rupanya orang perak. hmm dia juga lah yang saya suruh ajarkan saya cakap utara sebab hometown dia da dekat dengan penang.. dia ni pun baik.. yang tepi sekali abg kacak ni nama dia ashmin arshad..nama manja dia ashmin. dia nie orang pertama yang saya tukar calculator.. haha tq ashmin. mahal kot calculator kamu... dia nie nampak je senyap, sekali da bercakap bukan main lagi dia siap ada gaya.. kamu sorang saja lah yang macam tu..hahaha

yang ini nama dia wan mohd irwan bin wan mohd shah kalau tak salah.(fuyoo saya dengan senang hati tukar nama orang) kami panggil dia irwan shah atau lebih mesra calabe saja. dia nie orang kelantan.. jauh dia berjalan merentas beberapa negeri sebelum jumpa saya..hahahaha feeling-feeling diva lah kamu anis.haha.. dia ade kereta kancil yang comel.haha dia ni agak jarang melapak dengan kami, tapi kalau dia lepak mesti bawak tiga gadis..


abang sweet sebelah kiri tu nama dia akem azmi..kami dok panggil dia akem je.. dia ni macam edward cullen pun ade. cool je kalau tak kenal dia.. sekali da kenal, bising sangat dia ni ha.. dia suka sangat kenekan si pot tu.. nasib badan lah pot kamu yang kene paling teruk... sebelah dia gadis cantik. nama gadis nie wan nur aini. nama glamour aem aja..hehehe.. dia ni sama je gila dengan kami.. kalau semua nak tahu, aem ni pun join kami skip kelas.hahahaha..


sorry kawan-kawan saya amik picture nie. jangan saman saya.huhuhu..saya kenalkan.. yang hujung kanan saya nama dia nor azzam, nama glamour anjang.. dia kawan kelas merangkap satu rumah dengan wan crocs, pot, calabe and lain-lain..dan yang baju putih kiri sekali nama dia mohd irwan.. disebabkan ramai sangat wan di kalangan kawan-kawan, maka terbitlah nama palig manja untuk wan ni.. wan taiping.sebab dia orang taiping. memang terbaik.. dia ni wan pertama saya kenal masa orentasi segala. dia ni lah yang fail hijau tertukar masa nak lengkapkan segala document. hehehe..

......................................................................................................

dah panjang berjela saya tulis pasal mereka. mereka nie lah 11 kawan saya. lain-lain pun baik juga lah.. next time nak buat tournament bowling.. nak ajak satu kelas pergi dan masa tu semua orang akan saya famouskan.hahaha.. ok 11 orang kawan-kawan yang baik, saya ucapkan selamat datang ke anis's life.. hope friendship nie long lasting ok kawan-kawan. hehehehe..
owh sorry untuk kesalahan ejaan nama kamu semua.hehehehe


Tuesday, February 1, 2011

wish list

hi kawan-kawan..
haha disebabkan lagi beberapa hari saya akan melalui saat yang tak berapa nak seronok maka telah saya siapkan wish list.

maka boleh kita berBBM beramai-ramai.hahaha

bila hati tenang maka result pun cantik berseri nanti...

dan saya mahu grade on time.. doakan saya ya..

banyak benda dalam hidup nie saya nak buat... saya mahu kesihatan tubuh badan, dipermudahkan segalanya.. sayu kan sebab dalam masa menghitung hari nie tiba-tiba hari yang ditunggu-tunggu sebenarnya saya sendirian.. agak-agak ada kejutan tak?? mu ni anis koya sangat nie.hahaha