Thursday, December 31, 2009

dan pergi~~~~~~~~

semakin hari semakin aku membesar....tahun ini aku berusia 20 tahun...makanya 2010 genap aku 21 tahun..usia yang agak matang..hahaha...hari ini mesti bloger-bloger sekalian sedang sibuk mengupdated blog masing-masing....ucapan yang sama dan matlamat yang serupa..masing-masing inginkan pembaharuan dalam hidup masing-masing...sama juga dengan aku..hahaha hari ini aku keluar bersama kawan yang sepatutnya kami keluar bertiga...disebabkan kawan ku itu sakit, maka berdua lah kami berjalan..sampai sesat..haha sebab nak g masuk kedai lain tapi kaki melangkah tempat lain..hahaha...tadi aku tengok cerita vampire assistant...ehmmm biasa-biasa aja...aku rase avatar lagi best...tadi aku g ruffy hajat dihati ingin mencari kasut..setelah mencuba pelbagai kasut aku terasa kasihan kepada sales assistant itu jadi aku dengan baik hatinya membeli kasut itu walaupon aku tidak lah obses untuk memilikinya..hahaha.. ehmm waktu merangkak pergi..bergitu juga aku...hehehe anyway.selamat tahun baru!!!! hehehe

Sunday, December 27, 2009

masa kian suntuk...

pertama kali....lagi seminggu aku akan pulang... hidup jauh dari keluarga berdepan pula dengan rakan dan taulan..aku masih tidak percaya..kehidupan ku sebagai seorang mahasiswa akan ku tinggalkan tidak lama lagi..walaupun setahun dari sekarang namun kenyataan yang harus aku hadapi ialah masa semakin laju mengejar kita... adakah kita sedar akan kenyataan itu..? selama aku hidup aku punya banyak rencana untuk ku susuli sepanjang perjalanan hidupku... kini aku sedang bertarung dengan segala anasir yang akan menjatuhkan aku..emosiku dan fizikal harus aku cekalkan...hari hari yang mendatang tidaklah seperti yang kita harapkan...ujian cubaan dan dugaan mungkin akan datang bertalu talu...mungkin juga bukan itu yang kita akan dapat..mungkin ada yang mendapat bahagia gembira dan gelak tawa??? itu semua bergantung kepada nasib seseorang itu...aku kini berusia 20 tahun pada hari ini... seperti baru semalam aku melangkah ke alam persekolahan dan kini aku bakal meninggalkan zaman pengajian tinggiku... sungguh aku tidak menyangka masa bergitu pantas.. walau tanggapan sesetengah orang masih jauh perjalanan hidup ini namun untuk aku ia seolah olah semakin jauh dariku.. ini hanyalah monolog diriku.... adakah aku mampu untuk meneruskannya.. ya aku mampu!! aku akan mencari setiap bucu mahupun celahan yang mampu membawa ku terbang jauh dan mencapai cita citaku..
selama aku hidup banyak rencana yang aku rancangkan untuk meniti hari hariku ini...belajar dengan baik mendengar kata mama dan ayah dan menjadi seorang jururawat!! namun aku bukanlah seorang yang pandai mahupun seorang yang kretif..aku juga seorang anak yang sentiasa mempunyai ego tersendiri... aku tidak suka dikongkong tetapi aku cintakan kedamaian.. namun aku sentiasa percaya jauh disudut hatiku, aku punya keistimewaan sendiri yang tiada tolok bandingnya...di zaman persekolahanku aku sering melakukan perkara bukan sepenuh jiwaku... aku bukan lah seorang pelajar harapan mahupun tunggak utama. alangkah bagusnya kalau aku belajar dengan lebih keras... alangkah baiknya kalau aku sentiasa menjadi anak yang mendengar kata...aku sungguh berdosa... aku bangun dari jatuhku..aku kini menjadi aku.. walau yang sukar difahami dan ditafsirkan... aku semakin matang..walau ada ketika aku menjadi seorang insan yang dicuba didekati semakin jauh aku pergi...
aku sentiasa menyakitkan hati mereka yang menyayangiku... kerana aku juga pernah disakiti..tidak mungkin aku akan melupakannya..namun aku memang berdosa...
selama aku melanjutkan pengajian ye aku semakin matang... aku semakin pandai menjaga hati keluargaku.. aku semakin arif dalam mengendalikan emosi..aku bahagia.. namun disetiap bahagia yang tiba bukanlah akan menjadi milik kita selamanya.. alangkah bagusnya kalau bahagia itu berpanjangan..

Thursday, December 10, 2009

lari atau mati?????

hurmmmmmm sume takkan dapat selesaikan ape yang tertanggung dalam kepala aku..... arghhh sakitnye....ntah dada aku semakin berombak...menahan sebak yang ntah bila-bila butir mutiara akan jatuh menyembah bumi....tapi belum sedetik aku menaip terasa bahang dimuka...pipi terasa panas... arghh berdosanya aku pada mereka..melawan kata yang ntah bila akan aku sedar yang aku kini sudah dewasa....aku rasa ini kali kedua aku terasa kecewa dengan diri...kenapa aku harus rasa kecewa kepada diriku...sepatutnya aku bersyukur kerana aku masih lagi berpeluang untuk meneruskan cita-citaku... sekali jatuh bukan bermakna aku akan jatuh selama-lamanya.... aku kusut... serabut... menghancurkan hati mereka umpama menghenpas gelas ke lantai...pedih dan sakit... aku sangat kecewa... tiada kata atau siapa-siapa yang manpu menbantu..aku harus bangun dari jatuhku... aku mahu hidupku yang lama..aku mahu kawan-kawan ku kembali...aku mahu itu semua....aku kecewa... menangis bukan jalan terbaik...lari dan mati tak kan dapat selesaikan masalah...ceteknya akal aku kalau aku berfikir bergitu...aku harus teruskan apa yang aku telah mulakan...belajar itu satu ibadah...walau jalan yang berliku namun aku harus tamatkannya dengan cemerlang...arrrghhh aku terlalu kecewa...

Thursday, December 3, 2009

uitz2!!!!!!

hype all....short message....

hahaha i need massage...sakit belakang edit blog..huhuhu nyte all...

Tuesday, December 1, 2009

Friday, November 27, 2009

tragedi malam raye....

salam.....-sound serious-
hari ini hari raye...bunyi macam tak ade perasaan nak raye kan???? ntah tapi itu lah yang aku rasa disaat ini...walaupon dah sehari raye tapi feel tu aku belom dapat lagi.... semalam seharian aku dan adik beradikku membanting tulang membantu mama masak kat dapur... macam raye pose pula nak masak2 kan..tapi tu lah mama aku...die suka masak...kitorang pula suka makan tapi agak malas memasak..hahaha... disebabkan raya tahun ini kitorang tak balik kampung makanya berayalah kami adik beradik kerumah saudara mara terdekat... nak dijadikan cerita selepas kerumah kawan-kawan mama kami empat beradik pon menyusur ke ampang mencari jalan keluar beraya..hahaha bosan dok umah..sejak cuti sampai hari ini kerja aku jage budak kat umah...penat dah...da macam ibu kepada anak-anaknya.... ehmmmm ampang da selamat sampai balik macam mane pula..??? jengjengjeng.......nak tahu???? hehehe akibat hujan yang terlalu lebat dan keadaan jalan yang merunsingkan kakak aku yang pro itu tersasar... nasib baik tak jadi ape2..tapi sayang lah keta die...aku rase shock juga lah tagi..syukur sangat2 tak jadi ape2...half kereta da kat divider jalan....tuhan masih sayang kami..hanya itu yang aku mampu fikir....

sekarang aku kat bilik sedang mengupdate blog ini...aku rase cukup setakat ini sahaja dari aku untuk edisi kali ini..wahahaha macam ape ntah ayat ni... aku da mengantuk and rasa nak tidur...

sampai nanti...~~~~~~~
salam...........................

Thursday, November 19, 2009

so do i...

special dedicated to my lovely friends....rara. gya. dila. yaya. tasco. john. aircarl, and kak sariah tersayang... thanx for always be beside me.. just let you guys know no matter who feel blue red o yellow, as long as we stick together, sadness will never shown...



" friendship is the allay of our sorrows, to ease our passions

the discharge of our oppressions, the sanctuary of our calamities

the councelor of our doubts, the clarity of our minds

to have a good friends is one of the highest delights of life

the greater sweetener of human life is Friendship

to raise this to the highest pitch of enjoyment, is a secret which but few discover"



sampai nanti~~~~~

anishamzah89

Tuesday, November 17, 2009

kesukaran bernafas..mungkin ini takdirku....

salammmmm,,,,,,
gempak kan tgk blog nie punye title....actually tade ape yang terjadi hanya kesukaran bernafas akibat seleseme yang melanda diri ini dan kesakitan tekak yang tak berpenghujung agaknye... lame dah x update blog..sampai x tahu nak tulis yang mane dahulu..huhuhu... bermula dengan transformer yang dihantar kesegamat oleh uitm shah alam akibat bekalan electric yang terputus dan mengakibatkan kelas business communication ku tertunda sehingga akhir sem..power kan sampai camtu skali... hahaha ini berikutan keadaan di segamat yang sedang dinaik taraf dan terdapat banyak bangunan baru yang sedang diusahakan...keadaan ini telah menyulitkan keadaan kami para pelajar untuk belajar dan keadaan kampus kami semakin panas dek kehabisan pokok besar yang rakus ditunbangkan akibat pembangunan itu..wahahaha amacam...ayat boleh kuar kat berita tak???? hahah.... sambung balik...berikutan ketidak adaan elektrik (ade ke ayat nie??? hentam sajalah labu..) aku juga telah mengambil peluang untuk pulang kedesa bersuka ria..hahaha....aku dah start merepek...adus2....kepala dah wengong...alamatnye kene tido..esok lah aku update blog yang proper sikit..hahaha

sampai nanti.~~~~~

Friday, September 25, 2009

sungguh tak ku sangka!!!!!!

huhuhu...salam lebaran....waktu aku tulis blog nie genap seminggu kita meraikan hari lebaran..percaya atau tidak ahad nie aku terpaksa pulang ke kampus..di saat ini kepala ku ligat berfikir...huhu isnin ada mock meeting...patu ade test yang berderet..huhu itulah hidup seorang pelajar...dikelilingi suka duka dan gelak tawa dan test yang mencabar minda..tu jelah yang mampu kitorang fikir...huhu test yang aku sendiri tak tahu nak jawab macam mane..ye lah raye sakan katekan..huhu.... lect fin aku slalu cakap.."alah soalan saya senang aje...." huhu senang pula....kene tahu konsep baru leh jawab (kate aku dalam hati)...dye sambung " ade 4 soalan aje....tp ada anak buah...." lepas aku dengar..aku pon berusaha lah belajar..huhu target sem nie nak bikin gempak result sendiri...sape2 yang terbace blog nie aminkan lah doa aku nie.... haha yea lah sape tak nak dapat yang lebih baik kan???? memang lah kita patut bersyukur dengan apa yang kita dah dapat..tapi Allah sentiasa menyuruh umatNya untuk jadi yang lebih baik...betol x???? hahaha...botol lah kan... sebenarnye macam2 aku fikirkan di saat ini... tadi aku merayap pergi membaca blog orang..yea lah...tak salah menambah kenalan...tapi bila dah ramai sangat pon susah juga..aku seorang yang terlalu menjaga hati semua orang hinggakan aku terpaksa mengorbankan kata hatiku...tiba2 aku terkesima dengan blog seorang yang pernah menjadi kawan yang sangat aku menjaga hati mereka...pedih...tak sanggup aku nak bace... aku terus back to my blog..huhu sampai macam tu aku rase, meaning aku sangat terluka...aku pon tk tahu sampai bila aku nak rase macam tuh.... ya Allah kau buanglah rase yang tidak menyenangkan ini jauh dari hatiku...amin... hurmmmmmmmmmmmmmm esok da sabtu..pastu ahad...aku pun kene balik campus..tak sabar nak habis belajar dan bawa balik diploma..pastu aku nak sambung degree....nak sambung jauh dari semua orang yang aku kenal...hehe..jauh dari malaysia..mane tahu leh bawa balik bf omputeh pula..hahaha anis da start merepek..haha sow maknenye kene stop mengarang..hehehe..

sampai nanti.....

Friday, September 18, 2009

aku = rumah = kerja = kg = ?????????

huhu..yea2.....jap lagi balik kampung...pergh tapi email assignment belum foward dekat ijal..makkkkkkk susah lah bergini...adoi..chill oke anis...benda boleh settle..nanti before balik kampung ko g foward dulu.... huhu raye yang macam tak raye bile aku tada ape-apa yang nak dibeli..semalam seharian aku keluar pergi cari barang raya at last adik aku yang membeli while aku tolong die memilih itu ini..wah tertekan disitu..tapi tade satu pun yang berkenan di hati aku..pagi2 pula kawan aku tanya bes x shopping kat mid..aku jawab X.. huhu ye lah ape aku cari tade..aku cakap lah x bes..hehehe...ehmm ayah dah kua cari barang die..mama pula ikut kowt..sanyap jew rumah pagi nie..aku sebok edit assignment..tertekan pagi before balik raye kne buat kerja dulu..huhu nak raye sakan lah kate kan....hurrmmmm x leh bebel lame2 nie..nk kene buat keje lagi... tapi ape pown dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua yang aku kenal..atau yang kenal aku..atau yang terbace blog aku yang x proper nie...aku sebagai hamba yang lemah lagi sering melakukan salah memohon kemaafan dari semua insan yang pernah aku sakiti secara sengaja atau tidak....aku pinta kepadaNya raya tahun ini akan memberi seribu erti kepada kita semua...

salam lebaran dari aku anis faizuly hamzah..
sampai nanti~~~~~~~~~~~~~

Monday, September 14, 2009

hari-hari terakhir....

assalamualaikum......macam sudah lame aku tak menulis dekat blog ni..rasa janggal dan pelik..last time aku menulis umat islam masih di awal bulan ramadhan...menghitung hari untuk menyambut syawal..kini tinggal beberapa hari kita semua akan menyambut syawal...terasa sedih untuk kesekian kalinya...bulan yang aku sangat nanti-nantikan akan pergi maninggalkan aku sendirian.. jika di izinkan Nya akan bertemulah lagi pada tahun hadapan... bulan ramadhan adalah bulan allah melipat gandakan pahala amal ibadah kita..mana yang terkurang kita akan lebihkan pada bulan itu..alangkah baiknya kita berterusan bergitu...sama seperti aku..alangkah baiknya hati yang gusar ini setenang kini...saat aku sedang menjalani ibadah puasa.. selama aku berpuasa aku banyak menghabiskan masa bersama kawan..entah kenapa aku sangat sayangkan mereka..mungkin kerana pengalaman lalu lebih mendewasakan aku untuk menjadi lebih matang dalam memilih rakan yang mungkin aku boleh gelar sebagai sahabat...sepanjang bulan ramadhan masalah yang datang juga bertubi-tubi...namun aku harus menggunakan akal yang waras dalam membuat penghitungan.. aku tidak mungkin akan mengulangi atau melalui saat yang sama yang pernah aku lalui...hampir setengah tahun perkara itu terjadi namun aku masih rasakan seperti semalam..saat ini hati aku terluka kembali...namun apa pun yang terjadi antara kita rakan-rakan ku pohon 10oo kemaafan andai aku banyak melukakan kalian... aku sedia memaafkan kalian sungguh pun luka yang kalian tinggalkan amat dalam dan masih lagi berdarah... ku harap kalian berbahagia di hari mulai ini nanti...untuk rakan-rakan yang sentiasa menyokong aku..ku ucapkan jutaan terima kasih...tiada kata yang aku dapat ungkapkan selain terima kasih...hari ini mungkin setenang air dilaut..atau setenang awan dilangit..namun kita hanya manusia yang hanya meminta untuk biar ia berkekalan sepeti itu...jangan lah Kau datangkan kilat atau banjir pada kami...biarlah raya kali ini memberi seribu erti kepadaku....

sampai nanti....~~~
salam lebaran dari anis faizuly hamzah

Friday, August 28, 2009

kebosanan melanda kewarasan akal...!!!!

pagi td aku bgn sedar-sedar dah subuh...tak sempat aku nk sahur bersama mereka...tp sebelum mereka bangun aku dah pun makan ayam mcd tu kenyang-kenyang,,hahaha sampai abis aku makan..kelaparan kerana berjalan jauh...tanggal 28 ogos 2009 buat pertama kalinya aku akan buke puasa di rumah..minggu lepas aku jalan-jalan..makanya tidak lah aku berbuka puasa bersama mereka..hari ini tiada apa yang menarik aku lakukan melainkan tidur sepanjang hari...hahaha memang lah makruh tapi mate aku yang salah..sape suruh dia pejamkan..aku tak suruh pun..huhu perkara pertama yang kesengalan aku terserlah iaitu menyalahkan mate yang tidak tahu apa-apa...

kedua..seorang anak kecil yang bernama Adam Aris yang berusia kurang dari setahun telah menjadi mangsa kesengalanku.. beliau tidak bersalah..yang bersalahnya mama..siapa suruh mama minta aku suap si adam tuh makan..kan dia dah kena marah dengan aku..adam kakak anis minta maaf k..esok-esok tak buat dah...

ketiga..akibat dari tumbesaran yang terlebih di bahagian *&*#*# aku kemalasan untuk ke kedai membeli tahu... mama nak buat tahu sumbat aku pula buat tak tahu..kah2...huhu malang lah mama suruh aku buat itu ini hari ini..aku dah berazam perkara pertama yang akan aku lakuakan selepas sampai rumah adalah tidur sepuas-puas nya...

perkara keempat... ini sangat melampau..tapi aku agak suke...agak tiada guna lah aku balik rumah kali ini..hahaha mama masak dengan ayah..aku pula tengok tv sambil baring..huhuhu dah macam orang patah pinggang..apekan daya..aku memang sakit badan..jaoh berjalan..merentas desa dan kampung orang sebelum sampai kerumah..

haish anis...anis.... sepatutnya aku balik rumah tolong buat kerja..bukan susahkan sape-sape..tapi aku da lama tak balik rumah..huhuhu nasib baek dapat parents yang sangat sporting...hari ini aku di maafkan... esok-esok jangan harap ko nak bersenang lenang anis...mahu pecah satu rumah dengar suare mama bebel..hahaha...by the way ma...you are super rockx...ayah pula cool gile..hehehe....

today mama dengan ayah aje yang pergi bazar..aku kan kate kemalasan telah melanda diri.... hahaha kasi chance mereka berdua..ape yang mama beli pun aku tak tahu..tapi aku dapat rase ada makanan menarik sebab aku bau sesuatu yang sedap..nyuummmmmmm2.. arghhh ketidaktahanan berlaku....perutku dah memainkan lagu hard rock..tu lah sape soh tak sahur kan...

eeh...da pukul 6 lebih..aku nk mandi....solat asar pun belom lagi..hahaha sampai nanti....
slamat berbuka....

Sunday, August 23, 2009

melaka to cherating!!

"akak first day puasa kite balik tao..".. alamak time tuh aku sedang berkire-kire nak balik jugak...tapi ade benda nak buat..so plan balik cancel lah.... ombak jahat!!!!!!!!!!! haaaaa sape ingat iklan yasmin ahmad yang tu????? hehe setenang air dilaut, senang lagi hatiku saat melihat keindahan alam ciptaan tuhan..satu perasaan yang susah untuk aku gambarkan telah melanda diriku..sedang aku menggolek-golekkan diri atas katil, teeteeteeeee2x..... haha handphone ku berbunyi..rupa-rupanya rara message....

21 august 2009 (a day before puasa)
rara : uitz jum wat keje gila..g melaka best jugak....
aku : betul kew?? gi pantai lah..
rara : kat ne? tak tau..
aku : ehmmm PD nak???
rara : tak jauh ka?
aku : heeeee...ntah..
rara : ingat tak jalan nk g pantai kat endau rompin tu?
aku : (heran..sana ade pantai ea??) ehmm tak ingat lah.. rara ingat?
rara : haha lagilah tak ingat.
aku : jum gi kuantan?
rara : masalahnye transport..
aku : cari lah keta..
rara : saga auto tu setengah hari 60 inggit..nak kew?
aku : mahal lah..jap2 tanya kancil jap..
rara : haaa g tnya...

selang beberape minit.......

aku : rara kancil tu tak reply lah msg..
rara : ehmm saga auto tu 95 sehari 24 jam..
aku : ok lah..amik yang tu aje..
rara : ok jumpa jap agi.....

bermula detik tuh perasaan yang seronok datang menerjah... hehe sape tak seronok weh..jalan-jalan tepi pantai...tengah hari tuh dalam pukul 2 aku keluar hantar roomate gi stesen bus..dia nak balik berpose kat umah...agak jeles disitu..tapi apekan daye...cuti minggu depan lagi lame..hahahah...aku dah tipu rara petang tu..aku cakap aku hantar roomate..sebenarnye aku ada agenda lain...aku keluar pergi beli cake dan jajan-jajan untuk celebrate birthday rara... dalam kul 4 aku da sampai campus...actually petang tu rara ngan gia ade test.. huuuuuuuu...berani gila aku keluar sorang-sorang..hahaha.. malam tu kitorang buat kejutan untuk rara after solat terawikh...actually aku rara n gia da plan nk gi melaka lepas kompom dapat keta..tapi time kat masjid tuh aku terpikir sesuatu...bukan ke melake kaye dengan kes seseme b#*^$.... time tuh hati kitorang dah berbelah bahagi..tapi mini party tetap on sebab aku nak juga tengok rara nangis malam tu tapi tak pula..mane tahu terharu yang terlampau kan... penat la menipu sehari tu...memula tuh da nak kantoi juga..hehehe nasib bek pandai cover line... dina and yati jemputan kitorang untuk meramaikan majlis.. after dina and yati balik gia pula dah tidur..aku dengan rara berbincang.. kemana arah tuju sebenar kami... aku dengan pantas mencapai handphone dan......
pagi itu.....kami menukar plan ke cherating....dari melaka ke cherating... dengan hati yang berbelah bahagi..rara and gia ikut plan aku.. pelbagai halangan nak sampai ke cherating tu..sampai sesat kitorang... before ke cherating aku ambil adik aku..rindu kat die...hehe rara and gia ok jew..ramai sikit..and at least ade lelaki yang teman.. kitorang check-in pukul 3...after beberapa minit kami berehat, kemaman adalah destinasi pertama setelah sampai ke cherating.. best lah juga...pusing punya pusing mencari bazar ramadhan at last kitorang balik resort.. kat sane kitorang stayed dekat "ranting beach resort"..menarik sangat.. lepas balik dari kemaman kami berjalan sepanjang pantai....ketenangan dan kedamaian menyapa lubuk hati... jiwa yang bergolak kembali tenang...saat itu tiada siapa diantara kami yang bersendirian hatinya..dari perasaan yang berbelah bahagi mencipta satu perasaan yang pasti bahawa keputusan ke cherating adalah pilihan yang tepat.. macam-macam yang kami lakukan...segala aksi kami simpan dalam kotak kamera kami..sebuah kenangan yang tidak dapat aku lupakan sepanjang hidupku...

Thursday, August 20, 2009

.....ramadhan.....

dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang..insyaallah 22 august 2009 nie hari paling bermakna untuk sekalian umat islam di setiap pelosok dunia.. tarikh yang penuh bermakna buat aku terasa syahdu yang teramat sangat.. lagi sehari bulan ramadhan menyingkap tirai nya..dan bulan syaaban akan melabuhkan tirai untuk tahun ini... satu lagi bulan akan merangkak pergi..sedangkan aku masih mencari diri aku.. adakah aku telah bersedia menghadapi hari-hari yang bakal aku lalui bersendirian tanpa keluarga...yang ada hanya teman seperjuangan... buat kali kedua nya, pada tahun kedua pengajian aku, aku menyambut ramadhan pertama jauh dari keluarga..aku terasa bertuah masih punyai kawan yang masih sudi berkawan dengan aku setelah apa yang terjadi...thanx GIA and RARA... tidak aku sangka rakan yang aku sering jaga dan pertahankan pergi meninggalkan aku..semua yang telah berlalu masih lagi tidak dapat aku lupakan.. sungguh aku terasa terkilan atas semua yang terjadi.. hari yang mendatang tak semestinya kusam seperti masa lalu.. dengan tiba-tiba aku terasa sedih bila gia mengingatkan aku tentang masa lalu ku...



gia: anis tadi kite tgk gamba klazmate anis....(sambil senyum kambing..)

aku: hehe...hot x kitorang...hehehe

gia: aah...ade sorang kawan anis tu..huhuhuhu(senyuman kambing yg terlampau)

aku: aah...tu gamba last sem..happy jew...sekarang tidak lagi..masing2 ade jalan masing2...



aku terdiam sejenak sebelum menyambung bicara..aku rase saat tu mate aku da panas...tak mampu aku tahan rase hati..sorry gia...siyes anis tak leh lupe...anis sayang gile friendship kitorang..



gia: aah..kite leh nampak...rajin korang g sane..mandi kat atas ea???

aku: aah kitorang mandi kat atas...hehehe klu kat bawah mmg bahaye kot...tp da takda lagi masa seronok2 macam tuh..kita jarang jumpa dorang..lain kelas lah...

gia: ooooooooooooo00000...

aku: kite semua dah besar..dah boleh pilih jalan masing....pandai2 lah pikir mane yang terbaik untuk diri sendiri....



tiada kata-kata yang dapat gambarkan rasa hati tatkala itu...sedih marah kecewa terkilan..semua menjadi satu..kenapa dan mengapa biarlah ia pergi seperti angin yang datang menyapa..hanya berlabuh sejenak dan kembali meneruskan perjalanan...ku harap angin itu tidak akan kembalil lagi..biarlah angin itu berlalu jauh dari aku... bulan puasa yang bakal menjelma mengingatkan aku kepada nostalgia aku ketika pertama kali menyambut puasa bersama teman2....aku seorang anak yang tidak pernah berjauhan dengan keluarga akhirnya keluar untuk menuntut cita2... perasaan teruja dan gembira dapat aku rasakan saat itu...teman bilik yang sentiasa menemani siang malamku bersama2 berpuasa... saat itu telah aku abadikan dalam ingatanku selama-lamanya...kini aku semakin dewasa...mereka juga telah melangkah setapak kehadapanku...seorang demi seorang pergi meninggalkan ku untuk mengejar cita2 masing2...

adakah masih ada peluang untuk aku merasakan saat2 seperti itu lagi???? berpeluangkah aku untuk merasakan nya??? hanya kuasa Allah yang mampu menjawabnya.. aku hanya memohon agar aku kuat dan akan terus pandang kehadapan...moga aku diberikan kekuatan untuk menghadapi hari2 mendatang..



dengan kehadiran ramadhan, ku pohon maaf andai terkasar bahasa terguris rasa..semoga kehadiran ramadhan kali ini memberi seribu erti kepada kita semua..salam ramadhan dari ku..

-anis faizuly hamzah-

Tuesday, August 18, 2009

slamat pagi semua!!!!!

syukur hari nie aku bgn tidur aku sedar aku masih bernyawa..terdetik dihati rase bersyukur yg teramat sgt..semalam malam yg mendebarkan...ade sesuatu telah melanda...oleh sebab tu buat pertama kalinya aku tidur awal yang tersangat awal...minggu lepas habis semua test-test aku.. event yang penat, dan juga psu budak-budak part 1...alhamdulilah semua berjalan dengan lancar..kehidupan yang aku rase kadang-kadang macam membebankan sebenarnye proses untuk aku mengecapi kebahagiaan...biasalah anis life awalys makes you learn something that u never think...malam tadi aku tersedih sejenak...bermessage2 dengan seseorang..tibe-tibe aku rase die bukan macam dulu lagi... aku tahu, salah aku selalu abaikan die.. tapi mase tu hati aku bukan untuk die... tak pe lah anis macam tuh lah kehidupan... kite tak kan nampak orang yang selalu buat kita happy tu ada selagi kite tak rase kehilangan die....

gia ngan rara ade class sampai pukul 12..aku pula ade class pukul 2 sampai 6..bersilih ganti shif kitorang hari nie..hehe today rara dengan gia ajak pakai baju exco...this sem dua kali je pakai..rugi pula bayar mahal-mahal tak pakai..habis semua orang rara message suruh pakai baju exco tu..mr.Press pun macam tak sayang kat NADIIA jew..kalau da nk pencen pun, jom lah pakai baju exco tu beramai-ramai..baru lah rase macam kite as one team..

alamak..da membebel nie lupe nk bukak mail..semalam abang hantar report NADIIA...gia dengan rara nk buat claim n report..haha budget 100 je pun nk report lebih-lebih..kelaka betol...
rara gia jom g picnic nak??????????

haha k lah... nk g check report nyh..sampai nanti~~~~~~

Friday, June 12, 2009

kanvas putih...

coretan di kanvas putih....

saat yang berlalu menimbulkan rasa rindu..agak lame sudah aku tinggalkan penulisan ini.... kesibukan yang melanda tidak dapat ku tahan... penantian itu satu penyiksaan..namun bergitu tidak aku rasakan penyiksaannye..mungkin keadaan yang terlalu konfiden dengan diri sendiri..... aku jatuh terduduk setelah keputusan ku keluar tidak seperti aku harapkan... kecewa tetap kecewa namun ade sedikit bangga di lubuk hatiku...walaupun tidak lah sebaik mana namun aku berbangga dengan diriku....saat yang sedih datang bersilih ganti dalam hidupku...alangkah bagus jika aku tidak ke sana.... tempat yang telah meragut jiwa dan kesekian kalinya aku di sakiti lagi oleh dia... aku sedar diriku bukan sepertinya....serba lengkap dengan segalanya..namun pendidikan yang mama dan ayahku berikan menjadikan aku manusia yang tahu akan rasa dasar kemanusiaan... hati yang kecewa tidak mungkin terubat..segala kenangan yang dilalui bersama aku kuburkan bersama kekecewaan aku....ingin aku lari..tapi kenama arah.... kini ku bulatkan tekad... ku kuatkan semangat... akan aku usahakan untuk aku berlari jauh dari segala kisah hitam aku di sana... sungguh aku tidak sangka akan berakhir bergini...tidak ku harap belas ihsan dari siapa pun....aku mampu berdiri di atas kaki ku sendiri.... aku akan bangun dan kamu semua akan aku tinggalkan... tidak mampu lagi aku untuk meneruskan hari-hariku disana...terlalu pahit untuk ku telan....terlalu hancur hatiku dipersendakan...terlalu murah mereka mengenakan aku.... sunnguh aku tidak dapat menerimanya.... andai ada salah aku... ku mohon kemaafan dunia dan akhirat...namun untuk siapa yang terlalu banyak menyakitkan aku...tiada kemaafan dapat ku berikan...ampun dan maaf untuk kamu...aku tiada lagi perasaan kemaafan untuk kamu.. perit dan pahit yang kamu berikan telah menutup pintu hatiku...berdoalah agar suatu hari nanti hatiku terbuka untuk kalian... aku manusia yang bodoh lagi jahil di sisi Allah, tetap tidak akan mengeluarkan kata-kata yang kesat walau kemarahanku tinggi menggunung.... apatahlagi membabitkan kedua ibubapaku...... sungguh ku kesali perbuatan itu.... namun apa yang terjadi tetap telah terjadi...apa yang terjadi tidak mungkin akan berulang.... setiap manusia melakukan kesilapan.... mohon maaf itu tiada salahnya.. namun untuk aku memberikan kemaafan..telah ku katakan.. tidak bagi mereka yang telah banyak menyakitiku....aku tidak mungkin sesempurna siapa-siapa kerana aku adalah aku.. mustahil bagi aku untuk menjadi orang lain hanya untuk menyesuaikan diriku bersama kamu...tidak mampu aku berbuat demikian..andai kalian mengerti aku tidak mungkin jadi seperti orang lain...seharusnya kamu mengerti dan menerima aku apa adanya... berkawan lah atas dasar ingin berkawan.. bukan kasihan atau sebaliknya...dalam persahabatan..keikhlasan itu penting..menunding jari kepada orang lain tidak mungkin dapat menyelesaikan masalah... ada kalanya kita melalukan salah... sama sepetri aku....aku bukan nabi yang diketahui kusyumulannya...bukan sesempurna meraka..dan tidak terlepas dari segala macam masalah..namun keadaan yang tegang ini tidak mampu aku leraikan lagi.... aku yang mendiamkan diriku bukan bermaksud aku tunduk kepada kamu...serah bukan bermakna kalah... aku tidak perlukan kamu untuk aku berjaya mengejar cita-citaku...aku tidak perlukan belas kasihan kamu untuk berkawan dengan ku... terima kasih kerana sudi berkawan denganku walaupun hanya untuk satu semester... aku hargai segala yang telah kau lakukan untukku.... namun kini aku mampu berdiri sama tinggi debgan kamu...aku tidak perlukan kamu untuk aku bergantung...aku punya harga diri yang tidak mungkin kamu semua dapat persendakan lagi...cukup lah selama ini aku dipersendakan.... cukuplah setakat itu.... aku penat dan sudah tidak mampu untuk terus bergini..berilah kesempatan kepada diri masing-masing memperbetulkan diri masing-masing...kita manusia yang kerdil di bumi ini.... buanglah sifa iri hati dan bersihkan lah jiwa...seperti mana aku sedang berusaha... tempat yang telah mengajar aku erti sebuah kehiidupan bersahabat akan aku tinggalkan... aku datang kesana seperti kanvas putih yang akan aku corakkan... terima kasih kepada mereka yang sudi mencorakkan kanvas putihku ini...

wasalam~~~~~

Monday, May 4, 2009

love is in the air...lalalala~~~~~




what is the meaning of love??????




love is something that can't be describe by words, can't be touch by hands and can't be seen by eyes..but love can be feels by hearts....every single words came out from the lovers is the best medicine to heal your pain..what can i said; LOVE is all about you, yourself, people that you love, satisfaction, understanding, feelings, emotions and the most important thing is LOVE is everywhere and be created for human who lived in this earth.........
"anis faizuly hamzah"




"When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams."Dr Seuss




The hardest thing to do is watch the one you love, love someone else.Anonymous




if i has to choose between loving you, and breathing. I would use my last breath to say I LOVE YOU.dani b




If you love me, let me know. If not, please gently let me go.Anonymous




Give her two red roses, each with a note. The first note says For the woman I love and the second, For my best friend.Anonymous




If you love something, let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it dosent, then it was never meant to be.Anonymous




The couple that fights the most is the one most in love... it shows they care enough to notice the other one screwed up and care enough to mention it to the person so they can fix it. When you stop fighting it means you stopped caring.Shawna Waltemyer




The soul mate is what we aspire to and like to understand about us, is what we deem to be perfection, purity and endless regarding our own being.Sorin Cerin




Women wish to be loved not because they are pretty, or good, or well bred, or graceful, or intelligent, but because they are themselves.Henri Frederic Amiel




Love is a promise, love is a souvenir, once given never forgotten, never let it disappear.John Lennon




I get the best feeling in the world when you say hi or even smile at me because I know, even if its just for a second, that I've crossed your mind.UNKNOWN




If hate is such a strong word, then why do wetoss around love like it's nothing?Anonymous




Love is like a war:Easy to begin Hard to end!ancient Proverbs




Just because somebody doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have.Anonymous




It's so easy, To think about Love, To Talk about Love, To wish for Love, But it's not always easy, To recognize Love, Even when we hold it.... In our hands.Jaka




Friday, March 13, 2009

Tuesday, March 10, 2009

good luck budak kecik dua orang!!!

hey my roomate..good luck test tonight..wish u guyz all the best..after that don't forget to go to PI..got ceramah2..haha c ya at PI tonight....(i ade meeting can't go there..bawak kad merah i boleh??)
=)

Sunday, March 8, 2009

slamat menyambut maulidur rasul..gosh going back to segamat today...

everybody must selawat today.!!!! haha i'm just joking... selamat balik segamat all friends... myra n hazel catch you guyz at 3 nyh at setiwangsa station..haha gosh never notice today i have to going back to segamat..SEGAMAT here we come..!!!

Thursday, March 5, 2009

i'm home mama!!!!!!

............................................for finally...............................................



huhu i'm home...since last night i already at home..haha feel so exciting and can sleep as much as i want..haha...don't know what i want to write i just can say that i feel so lethargic

Thursday, February 26, 2009

last night is the best night ever doe!!!

after two months we stayed together, last night is the first time i hung up with my lovely roomate.. kak liea ekyn ifa and me hung up for the whole night together.. swear to GOD best..we all tgk palastine movie at DSB..sedih sangat..to my lovely roomate; i had wonderfull night with u guyz.. since you guyz comes to my room we don't have time to walk around together..sowie guyz..lately i got a lots of things to do.. but last night is the best moment ever..