Wednesday, December 29, 2010

check list~~

ok.memandangkan esok ayah nak hantar semua barang aku ke melaka maka aku ini adalah segala barang yang aku kene siapkan;
  • semua form untuk registration
  • iron
  • pillow
  • baju
  • telekung
  • seluar
  • tudung/shawl
  • toiletries
  • blanket
  • bed sheet
  • printer
  • paper
di sebabkan rumah aku kat melaka half furnish, maka ada list tambahan ;
  • almari baju
  • tilam
  • meja study
  • kerusi
  • kipas
  • tong gas
  • kettle
  • heater
  • periuk
dan list ini akan bertambah atau berkurang dari semasa ke semasa.hehehe

its all about football.

haha finally malaysia menjulang piala suzuki yang menjadi rebutan. setelah menang 3-0 dengan indonesia di kuala lumpur 26 dec lalu membawa malaysia ke mercu kemenangan apabila mendapat aggregate 4-2 menentang indonesia malam tadi. tahniah kepada semua pemain malaysia dan jurulatih malaysia k rajagopal..



credit to safee sali yang berjaya menjaringkan goal dengan banyak nye, ashaari juga dan keeper terbaik malaysia fahmi.. anda semua memang juara... tahniah untuk harimau malaya... ROOOAAAAR!!!...

Tuesday, December 28, 2010

Monday, December 20, 2010

sambung belajar...

hi.. apakah itu sambung belajar.haha dalam bahasa mat saleh nye continue study.hehe sebelum nie aku sedih sangat. walaupun dapat sambung belajar tapi jauh dari keluarga.nun di hujung malaysia lagi. arau perlis. tapi kini tidak lagi. pertukaran campus telah diluluskan dan aku dapat tukar ke melaka.hahaha... dalam sibuk melalaikan diri menyiapkan segala keperluan, terlupa nak updated blog.hehe maaf ya lambant banyak ni..hehe ok tadi dengan resnimya aku dah bayar yuran.hehe dah setapak aku book jalan depan KBM tu.lepas ni aku akan sibuk kemas barang..jadi dari terus terlupa walaupun entry kali ni pendek (ah kau pernah ke entry kau panjang-panjang??) ia lebih baik dari tiada. selamat melanjutkan pelajaran buat semua yang berjaya.. :)

Tuesday, December 14, 2010

so so friendship..






nothing can describe our relationship.. were so closed and happy to be together. HAPPY BIRTHDAY YA EBAY... this is what i called friendship. there no specific title to us cuz everybody know each other. i never be anybody BFF or what so ever you called it..
location: teluk batek perak..

Thursday, December 9, 2010

cerita itu manis namun ada pahitnya~~

anis tahniah.. walaupun bukan lah cemerlang mana but still tunaikan janji grad on time.. ya kesedihan yang berpanjangan hanya membawa derita. untuk apa bersedih pada benda yang dah terjadi. hidup ini pendek. kita tak tahu apa akan jadi esok lusa dan selepas itu.. mungkin aku hanya ada hari esok. jadi untuk apa aku terus-terusan bersedih? aku cuba menyingkap tirai lalu, semua yang terjadi ada hikmahnya. hidup macam roda. kejap kat atas, kejap kat bawah. kita tak akan selalu di atas dan bukan selamanya di bawah. selama tiga tahun aku berjauhan dengan keluarga semua perasaan yang aku tak pernah terfikir akan rasa aku rasa. rindu pada keluarga, duit belanja habis, kena puasa sebab terlebih belanja, segan nak minta duit belanja, gaduh dengan kawan, salah paham, nangis sebab kawan, gelak sebab kawan, macam-macam perasaan aku rasa selama tiga tahun. selama itu juga aku semakin matang. untuk anak yang tak pernah berjauhan dari keluarga terpaksa berjauhan, menjadi seorang yang kuat nangis dan itu semua adalah kenangan. pertama kali aku menjejakkan kaki ke UITM SEGAMAT aku terasa biasa. seperti budak hingusan.itu lucu. kini aku sudah pun menamatkan pengajianku untuk diploma. seandainya ada rezeki akan aku teruskan cita-citaku. walaupun bukan lah hebat mana namun itu sudah cukup. seandainya aku mampu putar masa itu kembali akan aku putar biar aku punya waktu yang cukup untuk lebih bersedia. namun itu hanyalah angan-angan yang tak mungkin terjadi. apa yang terjadi sudah terjadi dan kini ada di depan mata. bersyukurlah kerana ALLAH tak minta kita menjadi yang terbaik tetapi membuat yang terbaik. aku sudah berusaha dan melakukan sebaik mungkin. aku harus bersyukur walaupun pahit untuk aku telan malah untuk diluah juga terasa pahitnya. setiap yang terjadi ada hikmhanya. pada sesiapa yang terbaca blog aku, apa pun yang terjadi pada diri kita, tidak kira sihat atau sakit, gembira atau duka, tenang atau tegang. apa yang terjadi telah ditentukan. terimalah seadanya. itu lebih baik dari terus mencari mana silapnya kerana manusia tidak dilahirkan sempurna..

Wednesday, December 8, 2010

bagus bila dapat kongsi.haha

ok.. kononnya tak mahu online satu hari sebab semalam berjaya meng"offline"kan diri ku ini..makanya hari ini pun nak buat bergitu.ala-ala puasa gitu.. memang nak start susah but bila dah start its sumpah easy gila ok.so seronok lah kau ya anis dah berjaya katanya.hahahaha. sedang diri ini enak diulit kemalasan yang teramat tiba-tiba kawan aku call pula. gila tak sabar kan nak jawab panggilan.sekali panggilan hangit ok.result dah keluar.wah ko berangan nak check tengah malam ni, kononnya result keluar esok.hambik ko anis.padan muka.sekarang gigit jari tak dapat check result.dengan mini transkrip sekali tak updated lagi. makanya sekarang aku mengambil keputusan untuk mengurangkan kesesakan di student portal aku pun update lah blog ni.amcam pandai tak aku mempositifkan diri ini. saat ni kawan-kawan, kenalan, teman masing-masing sedang menggila.wah takut aku. ye lah juga, dah tahu ramai student kenapa server buka 3 sahaja. masalah sekarang ni bukan server, sekali button examination result dah tak appear. apakah itu? mungkin pihak yang berkenaan boleh mencari jalan penyelesaian yang terbaik yang menguntungkan kedua-dua belah pihak. setiap semester, tidak kira awal semester atau hujung semester, sistem online di uitm sangat menyusahkan student. dunia ict semakin maju maka sistem juga haruslah sejajar dengan peredaran. pastikan sistem yang digunakan mampu menampung jumlah student pada suatu ketika. bukan baru cuba satu sistem dan bermasalah dah bertukar ke sistem lain sebelun mencari jalan penyelesaiannya. ini hanya luahan dan pendapat aku. pada siapa yang tidak bersetuju dan rasa aku salah, aku minta maaf. kita hidup di negara yang mengamalkan dasar domokrasi berperlembagaan dan kita bebas bersuara. selagi bukan mendatangkan rasa pilih kasih atau berbaur amcaman itu hanyalah pendapat dan pandangan ok..hehaaaa..

Tuesday, December 7, 2010

salam maal hijrah 1432H..

hari ini bermulanya tahun baru islam. bermulanya tahun baru maka bermulalah lembaran baru dalam kehidupan. bersyukur aku hari ini kerana masih lagi bernafas diatas muka bumi ALLAH ini. terasa kesyukuran yang teramat kerana masih diberi kesempatan untuk terus bernafas setelah 21 tahun aku di dunia ini. bermulanya tahun baru maka bermulalah cerita baru. cerita suka duka lalu kite simpan jadikan sejarah dalam mendewasakan diri kita. hari ini tahun baru, mulakan hari dengan cerita baru.. semoga tahun baru ini lebih baik dari tahun yang sebelumnya. maaf dipinta dan di beri atas kesilapan lalu.kita lupakan cerita lalu mulakan dengan azam baru supaya lebih bermakna.
amin~~~