Saturday, May 22, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

**
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

ulang **

Kebahagiaan.. dalam perpisahan.

Wednesday, May 19, 2010

vanilla twilight

The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

'Cause I'll doze off safe and soundly
But I'll miss your arms around me
I'd send a postcard to you, dear
'Cause I wish you were here

I'll watch the night turn light-blue
But it's not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn't so bad
'Til I look at my hands and feel sad
'Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I'll find repose in new ways
Though I haven't slept in two days
'Cause cold nostalgia
Chills me to the bone

But drenched in vanilla twilight
I'll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because
When I think of you I don't feel so alone

I don't feel so alone, I don't feel so alone

As many times as I blink
I'll think of you tonight
I'll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I'll taste the sky and feel alive again

And I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I'd whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here

today was a fairytale



today was a fairytale
you were the prince
i used to be a damsel in distress
you took me by the hand and you picked me up at six
today was a fairytale. today was a fairytale.

today was a fairytale
i wore a dress
you wore a dark grey t-shirt
you told me i was pretty when i looked like a mess
today was a fairytale. time slows down whenever you're around.

can you feel this magic in the air?
it must've been the way you kissed me
fell in love when i saw you standing there
it must have been the way
today was a fairytale
it must have been the way
today was a fairytale

today was a fairytale

yang terindah~~


Semenjak kau hadir dalam hidupku

Tiada lagi keresahan

Kau mengetuk pintu hatiku

Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa

Kau yang ilhamkan bahagia

Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna

Tika bahagia mula menjelma

Bila keyakinan datang merasa

Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu

Merindui dirimu

Memiliki dirimu

Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa

Kau yang ilhamkan bahagia

Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta

Hingga aku rasa indah

Wednesday, May 12, 2010

12 may 2010




hye all...tak kisah lah korang bace atau tak blog ni, yang penting dia tempat aku mencurah segala rahsia hati aku.. hari ini aku rasa sangat malas.. seawal 9.00 am ketika sedang bercuti aku kene pergi hospital... setelah hampir 200 nombor yang dipanggil aku yang ke 200..

HOSPITAL
mesin : 2195 kaunter 2
aku: encik..student pun kene bayar juga ye??? (huhu hospital kerajaan)
encik : aa...ooooh itu kad aje adik.kene ad surat baru boleh...
aku : ooh ye kah?? ok tQ...ni duitnya..
encik : terima kasih...adik kat bilik number 4 ok..
aku : baiklah...

kurang dari 10 minit number aku di panggil.. dan di situ aku dapat tahu satu keputusan.. "saya kene refer awak pada pakar.." kata doc fauziah.. "hummmm kena kah doc???" aku.. " kene dan perlu.. saya refer awak pada hospital sungai buloh ok.." sesaat aku terkesima..sangat terkejut takut dan gerun sampai mengalir juga air mata aku ni.. mane tidak nye..aku wanted sakit... aku selalu terpikir bertapa sihatnya aku hingga semalam.. cuba kamu semua bayangkan semalam bila bangun dari tidur kamu masih sihat dan tiba-tiba hari ini kamu dapat tahu kamu sebenarnya sakit.. itulah yang aku rasakan saat ini, ketika ini dan detik ini sehingga aku rasa aku sangat dekat dengan kematian.. aku takut.. takut sangat.. sudah banyak aku sakiti hati orang lain..mama, ayah, siblings, sara, ogy, dila dan semua orang.. kalian orang yang aku sayang.. aku sangat takut kalau aku tak sempat ingin memohon maaf... andai aku pernah melukai siapa sahaja, ampun dan maaf aku pinta...doakan aku sihat sejahtera dan selamat lah aku menjalani segalanya...