Friday, November 27, 2009

tragedi malam raye....

salam.....-sound serious-
hari ini hari raye...bunyi macam tak ade perasaan nak raye kan???? ntah tapi itu lah yang aku rasa disaat ini...walaupon dah sehari raye tapi feel tu aku belom dapat lagi.... semalam seharian aku dan adik beradikku membanting tulang membantu mama masak kat dapur... macam raye pose pula nak masak2 kan..tapi tu lah mama aku...die suka masak...kitorang pula suka makan tapi agak malas memasak..hahaha... disebabkan raya tahun ini kitorang tak balik kampung makanya berayalah kami adik beradik kerumah saudara mara terdekat... nak dijadikan cerita selepas kerumah kawan-kawan mama kami empat beradik pon menyusur ke ampang mencari jalan keluar beraya..hahaha bosan dok umah..sejak cuti sampai hari ini kerja aku jage budak kat umah...penat dah...da macam ibu kepada anak-anaknya.... ehmmmm ampang da selamat sampai balik macam mane pula..??? jengjengjeng.......nak tahu???? hehehe akibat hujan yang terlalu lebat dan keadaan jalan yang merunsingkan kakak aku yang pro itu tersasar... nasib baik tak jadi ape2..tapi sayang lah keta die...aku rase shock juga lah tagi..syukur sangat2 tak jadi ape2...half kereta da kat divider jalan....tuhan masih sayang kami..hanya itu yang aku mampu fikir....

sekarang aku kat bilik sedang mengupdate blog ini...aku rase cukup setakat ini sahaja dari aku untuk edisi kali ini..wahahaha macam ape ntah ayat ni... aku da mengantuk and rasa nak tidur...

sampai nanti...~~~~~~~
salam...........................

Thursday, November 19, 2009

so do i...

special dedicated to my lovely friends....rara. gya. dila. yaya. tasco. john. aircarl, and kak sariah tersayang... thanx for always be beside me.. just let you guys know no matter who feel blue red o yellow, as long as we stick together, sadness will never shown...



" friendship is the allay of our sorrows, to ease our passions

the discharge of our oppressions, the sanctuary of our calamities

the councelor of our doubts, the clarity of our minds

to have a good friends is one of the highest delights of life

the greater sweetener of human life is Friendship

to raise this to the highest pitch of enjoyment, is a secret which but few discover"



sampai nanti~~~~~

anishamzah89

Tuesday, November 17, 2009

kesukaran bernafas..mungkin ini takdirku....

salammmmm,,,,,,
gempak kan tgk blog nie punye title....actually tade ape yang terjadi hanya kesukaran bernafas akibat seleseme yang melanda diri ini dan kesakitan tekak yang tak berpenghujung agaknye... lame dah x update blog..sampai x tahu nak tulis yang mane dahulu..huhuhu... bermula dengan transformer yang dihantar kesegamat oleh uitm shah alam akibat bekalan electric yang terputus dan mengakibatkan kelas business communication ku tertunda sehingga akhir sem..power kan sampai camtu skali... hahaha ini berikutan keadaan di segamat yang sedang dinaik taraf dan terdapat banyak bangunan baru yang sedang diusahakan...keadaan ini telah menyulitkan keadaan kami para pelajar untuk belajar dan keadaan kampus kami semakin panas dek kehabisan pokok besar yang rakus ditunbangkan akibat pembangunan itu..wahahaha amacam...ayat boleh kuar kat berita tak???? hahah.... sambung balik...berikutan ketidak adaan elektrik (ade ke ayat nie??? hentam sajalah labu..) aku juga telah mengambil peluang untuk pulang kedesa bersuka ria..hahaha....aku dah start merepek...adus2....kepala dah wengong...alamatnye kene tido..esok lah aku update blog yang proper sikit..hahaha

sampai nanti.~~~~~