Friday, September 25, 2009

sungguh tak ku sangka!!!!!!

huhuhu...salam lebaran....waktu aku tulis blog nie genap seminggu kita meraikan hari lebaran..percaya atau tidak ahad nie aku terpaksa pulang ke kampus..di saat ini kepala ku ligat berfikir...huhu isnin ada mock meeting...patu ade test yang berderet..huhu itulah hidup seorang pelajar...dikelilingi suka duka dan gelak tawa dan test yang mencabar minda..tu jelah yang mampu kitorang fikir...huhu test yang aku sendiri tak tahu nak jawab macam mane..ye lah raye sakan katekan..huhu.... lect fin aku slalu cakap.."alah soalan saya senang aje...." huhu senang pula....kene tahu konsep baru leh jawab (kate aku dalam hati)...dye sambung " ade 4 soalan aje....tp ada anak buah...." lepas aku dengar..aku pon berusaha lah belajar..huhu target sem nie nak bikin gempak result sendiri...sape2 yang terbace blog nie aminkan lah doa aku nie.... haha yea lah sape tak nak dapat yang lebih baik kan???? memang lah kita patut bersyukur dengan apa yang kita dah dapat..tapi Allah sentiasa menyuruh umatNya untuk jadi yang lebih baik...betol x???? hahaha...botol lah kan... sebenarnye macam2 aku fikirkan di saat ini... tadi aku merayap pergi membaca blog orang..yea lah...tak salah menambah kenalan...tapi bila dah ramai sangat pon susah juga..aku seorang yang terlalu menjaga hati semua orang hinggakan aku terpaksa mengorbankan kata hatiku...tiba2 aku terkesima dengan blog seorang yang pernah menjadi kawan yang sangat aku menjaga hati mereka...pedih...tak sanggup aku nak bace... aku terus back to my blog..huhu sampai macam tu aku rase, meaning aku sangat terluka...aku pon tk tahu sampai bila aku nak rase macam tuh.... ya Allah kau buanglah rase yang tidak menyenangkan ini jauh dari hatiku...amin... hurmmmmmmmmmmmmmm esok da sabtu..pastu ahad...aku pun kene balik campus..tak sabar nak habis belajar dan bawa balik diploma..pastu aku nak sambung degree....nak sambung jauh dari semua orang yang aku kenal...hehe..jauh dari malaysia..mane tahu leh bawa balik bf omputeh pula..hahaha anis da start merepek..haha sow maknenye kene stop mengarang..hehehe..

sampai nanti.....

Friday, September 18, 2009

aku = rumah = kerja = kg = ?????????

huhu..yea2.....jap lagi balik kampung...pergh tapi email assignment belum foward dekat ijal..makkkkkkk susah lah bergini...adoi..chill oke anis...benda boleh settle..nanti before balik kampung ko g foward dulu.... huhu raye yang macam tak raye bile aku tada ape-apa yang nak dibeli..semalam seharian aku keluar pergi cari barang raya at last adik aku yang membeli while aku tolong die memilih itu ini..wah tertekan disitu..tapi tade satu pun yang berkenan di hati aku..pagi2 pula kawan aku tanya bes x shopping kat mid..aku jawab X.. huhu ye lah ape aku cari tade..aku cakap lah x bes..hehehe...ehmm ayah dah kua cari barang die..mama pula ikut kowt..sanyap jew rumah pagi nie..aku sebok edit assignment..tertekan pagi before balik raye kne buat kerja dulu..huhu nak raye sakan lah kate kan....hurrmmmm x leh bebel lame2 nie..nk kene buat keje lagi... tapi ape pown dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua yang aku kenal..atau yang kenal aku..atau yang terbace blog aku yang x proper nie...aku sebagai hamba yang lemah lagi sering melakukan salah memohon kemaafan dari semua insan yang pernah aku sakiti secara sengaja atau tidak....aku pinta kepadaNya raya tahun ini akan memberi seribu erti kepada kita semua...

salam lebaran dari aku anis faizuly hamzah..
sampai nanti~~~~~~~~~~~~~

Monday, September 14, 2009

hari-hari terakhir....

assalamualaikum......macam sudah lame aku tak menulis dekat blog ni..rasa janggal dan pelik..last time aku menulis umat islam masih di awal bulan ramadhan...menghitung hari untuk menyambut syawal..kini tinggal beberapa hari kita semua akan menyambut syawal...terasa sedih untuk kesekian kalinya...bulan yang aku sangat nanti-nantikan akan pergi maninggalkan aku sendirian.. jika di izinkan Nya akan bertemulah lagi pada tahun hadapan... bulan ramadhan adalah bulan allah melipat gandakan pahala amal ibadah kita..mana yang terkurang kita akan lebihkan pada bulan itu..alangkah baiknya kita berterusan bergitu...sama seperti aku..alangkah baiknya hati yang gusar ini setenang kini...saat aku sedang menjalani ibadah puasa.. selama aku berpuasa aku banyak menghabiskan masa bersama kawan..entah kenapa aku sangat sayangkan mereka..mungkin kerana pengalaman lalu lebih mendewasakan aku untuk menjadi lebih matang dalam memilih rakan yang mungkin aku boleh gelar sebagai sahabat...sepanjang bulan ramadhan masalah yang datang juga bertubi-tubi...namun aku harus menggunakan akal yang waras dalam membuat penghitungan.. aku tidak mungkin akan mengulangi atau melalui saat yang sama yang pernah aku lalui...hampir setengah tahun perkara itu terjadi namun aku masih rasakan seperti semalam..saat ini hati aku terluka kembali...namun apa pun yang terjadi antara kita rakan-rakan ku pohon 10oo kemaafan andai aku banyak melukakan kalian... aku sedia memaafkan kalian sungguh pun luka yang kalian tinggalkan amat dalam dan masih lagi berdarah... ku harap kalian berbahagia di hari mulai ini nanti...untuk rakan-rakan yang sentiasa menyokong aku..ku ucapkan jutaan terima kasih...tiada kata yang aku dapat ungkapkan selain terima kasih...hari ini mungkin setenang air dilaut..atau setenang awan dilangit..namun kita hanya manusia yang hanya meminta untuk biar ia berkekalan sepeti itu...jangan lah Kau datangkan kilat atau banjir pada kami...biarlah raya kali ini memberi seribu erti kepadaku....

sampai nanti....~~~
salam lebaran dari anis faizuly hamzah